EAST COAST IPA

GROOVY STORM

Pokud rádi experimentujete a hledáte neotřelé chuťové zážitky, máme pro Vás něco speciálního - East Coast IPA! Tohle pivo je plné překvapení.

Na první pohled nabízí hladkou konzistenci a jemnou vůni, ale jakmile se dostane na jazyk, přijde silná plná chuť, která vás pošle rovnou na východní pobřeží. Toto pivo má voňavé hutné sladové tělo doplněné méně hořkým řešením a sametovou tropickou chutí s tóny grepu, peckovin, dřeva, sladkého ovoce a lehce i kokosu. Pokud chcete ochutnat pravou chuť východního pobřeží, sáhněte po naší East Coast IPA a nechte se unést vašimi smysly!

East Coast IPA (také nazývána IPA Nové Anglie) v posledních několika letech vzrostla na popularitě. Při jejím vaření dochází k biotransformaci, tedy k procesu, ke kterému dochází, když se chmel přidá ke specifickým kmenům kvasinek z východního pobřeží. Díky tomuto zajímavému procesu je pivo lahodně šťavnaté a zamlžené. 

Hlavní rozdíly proti západní konkurenci West Coast IPA:
– East coast IPA je méně hořká
– Kvasnice na East coast produkují více esterů a méně prokváší -> vytváří tak voňavé hutné sladové pivo
– Použití pšeničných sladů a ovesných vloček -> vyniká hladká sametová chuť + zákal, hazy efekt
– Pro úpravu vody je použito více chloridů než síranů -> dosažení vyšší sladovosti

– – –

At first glance, it offers a smooth consistency and subtle aroma, but once it hits the tongue, a powerhouse of flavor comes in that sends you straight to the East Coast. This beer has a flavorful thick malt body complemented by a less bitter finish and a velvety tropical flavor with notes of grapefruit, stone fruit, wood, sweet fruit, and even some light coconut. For a true taste of the East Coast, reach for our East Coast IPA and let your senses take over!

East Coast (or New England) IPAs have grown in popularity over the past few years. Brewing it involves biotransformation, a unique process that occurs when hops are added to specific strains of East Coast yeast. This interesting process makes the beer deliciously juicy and hazy.

The main differences from the West Coast IPA competition:
– East coast IPA is less bitter
– East coast yeast produces more esters and less fermentation -> creating a flavorful, thick malt beer
– Use of wheat malts and oatmeal -> smooth velvety taste + hazy, hazy effect
– More chloride than sulphate is used for water treatment -> higher maltiness is achieved

Charakter

EXTRAKT
14 %

ALKOHOL
5,6 % obj.

HOŘKOST
31 IBU

Suroviny

SLAD
Plzeňský slad
Pšeničný slad

CHMEL
Columbus
Talus
Simcoe
Amarillo

KVASNICE
Verdant IPA

VODA

OSTATNÍ
Ovesné Vločky

%
Stupňovitost
IBU
Hořkost
% obj .
Alkohol